Grillkväll med fam. Hagenborg

Igår hade vi en sån där alldeles trevlig dag med fam. Hagenborg som vi brukar ha mellan varven. Och som vanligt var det hur trevligt och hur roligt som helst. Jag, Philip och Jonathan gick till Angelica och fikade på eftermiddagen och sen blev vi kvar där ett tag. Jag blev hus och barnvakt medans Angelica och Fredrik åkte till Beijer. Sen gick vi allihopa hem hit och Angelica stack ner på stan och handlade och hämtade Steffie vid tåget.
Jag och Fredrik laddade grillen så det var klart tills dom kom tillbaka. Stackars Henke jobbade så han kunde inte grilla med oss, men när han kom hem vid 21.30 satt vi fortfarande ute så han gick in och meckade en specialdrink (vatten, körsbärstomat och ett paraply) och satt ute med oss sen.
Angelica, när kommer bilderna från Ösmo och hur går det med uppdateringen av din blogg? :0)
 Viktor, Emil och Philip mumsar mat.
 Söta brudar.
 Chips är gott.
 Fredrik och Henke i en djup diskusion.
 Även jag fick vara med på bild.
:0)

Sjukstuga

Stackars, stackars lilla Jonathan. Han är sjuk. Han har feber över 39 grader, hosta och genomförkyld. Jag har oxå blivit förkyld och matt i kroppen så allt känns bara så himla jobbigt. Hoppas att resten av la familja klarar sig.
Henke har varit ledig idag så jag tog en sväng ner på stan och fikade med Sara. Jag passade på att köpa ett par shorts till Philip, en body till Jonathan och en jättesöt kjol till mig.
Nä, nu ska jag inta liggläge i soffan och invänta mitt favvoprogram som börjar om två timmar. Grays anatomi. Det finns inget bättre. Hoppas det finns någe som jag kan slötitta på medans jag väntar. Orkar inte så mycket annat.
:0)

Fotbollsmatch i Åkers.

Idag kom min pappa hit på besök och han, jag och Jonathan bestämde oss för att åka till Åkers för att titta på Philip när han spelade fotbollsmatch. Dom spelade 2 matcher. Mot Härad förlorade dom, men mot Mariefred vann dom. Det var riktigt kul att se hur han kämpade i värmen på plan. Han var så himla duktig och gjorde 1 mål. Bra jobbat hjärtat!
 Taktiksnack innan matchen.
 Philip som nr 11.
 Trött kille efter matchen.
Till middag idag bjöds det på grillat kött och färskpotatis. Så gott! För alla som inte vet det så har jag en väldigt envis sambo och det resulterade idag i att det tog väldigt lång tid innan glöden blev riktigt bra för han skulle minsann tända grillen direkt efter att han hällt på tändvätska. Det ska ju stå en stund och dra för att briketterna ska brinna ordentligt, men, men. Vi fick mat tillslut och det är väll huvudsaken.
När alla barn lagt sig och man kunde känna lugnet tog jag och Nina en fika ute. Jag stod för kaffet och hon bjöd på en supergod ananaspaj. Jag måste få receptet...
:0)


Coola killar och stora killar.

 Coolingar.
 Jonathan bestiger leklådan.
 Vad finns det här?

:0)

Marknad i Ösmo och brödbak

Började dagen med att kliva upp strax efter 6 för att då låg Jonathan och joddlade och ville inte alls sova längre. Sen var han och jag uppe under största, möjliga tysssnad för att inte väcka Henke. Vad finns det egentligen att göra så tidigt på morgonen som inte låter? Ingenting har jag kommit fram till.
Vid 9 tiden for jag iväg med Angelica m. familj till Ösmo för att gå på marknad. Stackars Henke mådde inge bra så han stannade hemma med Jonathan. Har aldrig varit i Ösmo i hela mitt liv tidigare så bara det var en upplevelse.
Även resten av Angelicas familj följde med på marknaden. Det var mamma, pappa, systrar, bror och några syskonbarn så vi blev några stycken. När vi ansåg att vi var klara på marknaden gick vi hem till Angelicas mamma och pappa där vi sedan tillbringade resten av dagen med att mysa, fika och grilla. Tack alla för en kanonmysig dag! Ett speciellt tack till Virre för att du tycker jag är en så snygg 40 åring. Tihi...
 Jag köpte 12 par strumpor på marknaden.

Nu ska jag snart återgå till mitt brödbak. Fick ett litet ryck så jag ställde mig och bakade Grekiskt lantbröd. Finns inget godare än nybakt bröd.

:0)

High tec eller provsmakare

Undrar vad det blir utav den här lilla filuren när han blir stor? Jonathan har lånat pappas pannlampa, men den verkar vara lite för avancerad så han ger sig på det han kan bäst: smaka på allt.
 Visst ser han lite high tec ut?
 Vad gör jag för fel??
 Undrar vad det här träslaget smakar?
 Tihi, jag får väll gnaga lite med mina risgryn.
:0)


Jag har en riktig mästerkock till sambo.

Middagen jag fick idag var supergod. Det var het korvgryta. Mmmmm!
 Het korvgryta á la Henke.
:0)

Jobba, jobba, jobba

Idag, imorgon och på fredag jobbar jag så då blir det nog inte så mycket bloggande från min sida. Man är lite småtrött när man kommer hem. Imorgon ska jag på brandutbildning på jobbet och det ska bli riktigt skoj. Synd bara att vi inte får släcka lite eld. Dom andra som varit på den har nämligen inte fått göra det och det är väll lika för alla.
Just nu sitter jag och väntar på att min kock (Henke) ska bli klar med middagen. Har ingen aning om vad det blir, men det luktar himla gott och jag har sett att det innehåller tjockkorv, paprika röd+gul, zuccini och ris. Mumma! Nu skramlar han med nån flaska eller nått oxå. Undrar vad det kan vara. Skoj med överraskningar.
:0)


Stackars, stackars Philip

Fy fåglarna vilket väder vi har haft nu på förmiddagen. Det började så fint med sol som sedan övergick i hagel och åska. Tycker så synd om min lilla Philip för han har friluftsdag ute med skolan idag. Det var riktigt stora hagel så dom gjorde säkert ont att få på sig. En stund blev det vitt på backen, men det försvann ganska fort när det började ösregna. Stackars, stackars Philip.
Hoppas det blir bättre väder ikväll för då har han fotbollsträning. Just nu är det lite sol, men man vet aldrig vad som kan hända.
:0)

En helt regning söndag

Vad gör man egentligen en söndag? Speciellt när det är skitväder ute. Jo, man går på ljusparty och doftar på en massa ljus. Jag köpte ljus som luktar smultronland. Det är sommar. Bli inte förvånade, men jag hade faktiskt Angelica med mig. :0) Vi klarar oss inte en dag utan varandra.
Har precis sagt hejdå till Stefanie och min vän Sara. Philip leker med Viktor och Jonathan sover.
Tack mitt hjärta (Stefanie) för den underbart goda kladdkakan du bakade.
:0)

Hårmakeover.

Jag och Angelica har roat oss kungligt med att färga och slinga håret på varandra idag under kvällen. Och som vanligt hade vi hur skoj som helst. När vi var klara tog vi en fika innan jag skulle gå hem. Snälla Angelica tog med sig Nelson och gick med mig hela vägen hem, men jag tror att hon ångrar det. När vi var på väg hem till mig blev det bara mörkare och mörkare. Det var som i en skräckfilm. Lagom tills Angelica hade lämnat av mig hemma och var på väg hem så öppnade himlen sig och hon blev dyngsur. Stackars lilla vän. Hoppas du är torr nu.
 Angelica pillar ut hår i hättan.
 Nu är det bara att vänta.
 Gör jag rätt nu??
 En hjälpande han är bra i detta läge.
 Resultatet: 2 snygga puddingar.

:0)

Sara 25 år!

Idag fyller min goa vän Sara 25 år. Grattis gumman.
Jag och alla kidzen har varit hemma hos Sara hela eftermiddagen och kalasat. Det var mycket folk och jättetrevligt. Stackars Henke jobbade så han kunde inte följa med. Vi mumsade smörgåstårta, hurrade och hade skoj.
 Sara och Jonathan.
 Födelsedagsbarnet testar presenten från oss.
 Jonathan hjälper Richard med disken.
 "Fyllebarnet" och jag.
 Stefanie och Philip roar sig framför spegeln.
 Sara gosar med sin systerson.
 Stefanie hugger in på smörgåstårtan.
 Lika som bär. Sara och hennes syster.

:0)

Miss i planeringen och sjuk humor.

Vilket skit. Har gått hela dan i tron om att hockeyn börjar 19, men ack så fel jag hade. Den börjar 23. Vilken miss i planeringen. Så nu sitter jag, Henke, Philip, Steffie och Nellie (våran lilla nattgäst) här och väntar på nedsläppet. Bara 1 timme kvar. Suck, suck, suck!
Jag och min oskiljaktiga vän Angelica har nog Strängnäs sjukaste humor. Vi har umgåtts hela dagen och skratten har avlöst varandra. På kvällen satt vi och pratade på Google talk och mitt upp i allt börjar vi även prata i telefon. Hennes sambo ville oxå vara med så även han loggade in sig. Sen pratade vi i luren och skickade flummiga saker via Google. Efter en stund kom en bild upp på min skärm av Angelica. Fredrik satt och filmade henne så nu kunde jag även se henne. Vi satt nog i 1 timme och bara flummade och pratade om absolut ingenting, men så himla kul vi hade. Tänk vad lite kan roa så mycket? Taskig humor eller? Jaha, du Angelica vad hittar vi på för tokigt i morgon?
Ett gott skratt förlänger livet sägs det! Jag och Angelica kommer ju att bli grottgamla.
:0)

Nya leksaker.

Vad jobbigt det är att vara hungrig, men som tur är så vankas det snart lasange. Vi intar en tidig middag idag för jag och barnen (Henke jobbar) ska mumsa ost och kex medans vi ser på hockeyn och då är det ju dumt att vara mätt.
Nästan nyss hemkommen från en liten shopingtur med Angelica. När vi var iväg hittade jag en superfin leksakslastbil med tillbehör till Jonathan så den köpte jag. Han blev jätteglad för den.
 Steffie och Jonathan inspekterar den nya leksaken.
 Tjusig lastbil.

:0)

Hund eller?

Jag vet inte om Jonathan har varit hund i sitt tidigare liv, men med tanke på hur intresserad han är och hur rätt han står vid Nelsons matskål så kan man ju börja undra. :0) Vad tror ni?
 Jonathan vid Nelsons matskål.

:0)

Igår, idag och imorgon...

Gårdagen började med att jag klev upp 05.55 för att kvickna till och gå till jobbet.
  Jonathan och Henke roar sig med att ta lite kort medans jag jobbar. 
 Glad skit.
 Jonathan matchar sin byrå.
När jag slutade kom Henke och hämtade mig (tack älskling) så att jag skulle hinna äta, duscha och hämta andan innan jag skulle iväg igen. Jag, tesan och Angelica skulle åka på en av Hannas underbart fantastiska föreläsningar. Den var lika bra som den förra jag var på. Tack Hanna för en fantastisk och stundvis gripande föreläsning.
 Söta Jonathan med sin söta faster Hanna.
Väll hemma igen kikade jag lite på tv, men bestämde mig ganska snart för att gå och sova, men det kunde jag ju tro att jag skulle få. Jonathan vaknade och höll låda och vägrade sova. Misstänker att han hade en mardröm. Tillslut fick han lägga sig i våran säng och då blev han tyst på en gång och somnade efter bara några minuter.
Idag har jag känt mig som en zombie, men dagen har gått bra iallafall för jag har haft mina trevliga vänner Nina och Malin här på pannkakslunch.
 Malin med sin söta lilla Simon.
Imorgon blir det nog till att åka och handla lite mat inför helgen. Nån gång under dagen kommer min bästaste, bästaste dotter oxå och då är det väll bara att glömma att sitta vid datorn. Då kommer hon lägga vantarna på den.
:0)

Händelserik tisdag

Vad mycket man kan hinna göra på en dag om man går upp 07.00.  Började med att se till att Philip kom till skolan och sen myste jag och Jonathan en stund innan han somnade. Lagom till lunch åkte jag och Jonathan ner på stan och träffade Sara. Där intog vi en god lunch på Arom innan jag var tvungen att åka hem igen för Philip skulle komma hem från skolan.
Nina kom i vanlig ordning över så då blev det lite Skipbo och en kopp kaffe. Jag vann!
Sen gick Jonathan och jag hem till Jonathans farfar och hälsade på. Även faster Hanna var där. Jonathan är verkligen farfars kille. Dom tittade på fågeln i taket och mumsade kaka på köksgolvet och bara mös. Själv satt jag och pratade med Hanna. Hon fick oxå en chans att mysa med Jonathan och hon fick den stora äran att ta på honom jackan. Hon tyckte att det hade varit lättare om han satt still. :0) Men skam den som ger sig.
Philip skulle egentligen ha haft fotbollsträning idag, men han fick hoppa över den för han hostar. Det är dumt att anstränga sig då, men han lekte med Viktor istället så det gick ingen större nöd på honom.
Framåt 19 fick jag och Angelica för oss att vi skulle ta en långpromenad i skogen med Nelson så det gjorde vi. Hon visste en bra sväng så den skulle vi gå. Den var på 2,5 km. Lagom. Vi gick och vi gick, men vi tycktes inte komma fram någon gång och tillslut inså vi att vi hade gått lite galet. Vi hade tagit den långa slingan i skogen så det slutade med att vi hade gått ca 8 km istället. Under tiden vi gick såg vi hur mycket fågelholkar som helst som var numrerade.  Fågelholk nr 102 och det var inte den sista vi såg.
Nu ska jag gå och krama kudden. Sussa sött!
:0)

Brrrrrrr!

Vart tog den varma, lilla solen vägen? Ingen som vet, ingen som vet. Det som var så nice väder i helgen och nu så blåser det nordanvindar. Typiskt svensk "sommar" eller nått.
Idag har jag och Jonathan varit hemma hos Angelica och fikat och snackat lite skit. Det var lika trevligt som vanligt. Nu börjar hon få så fint i sin trädgård. Det är så man blir lite avis. Jag vill oxå ha hus och en lagom stor trädgård som jag kan fixa och dona med. Än så länge får jag väll nöja mig med min lilla, lilla rabatt och min stekheta (när solen lyser) baksida.
Efter vi fikat och snackat skit tog Jonathan, jag, Angelica och Nelson en promenad och mötte Philip när han slutade skolan. Victor fick oxå sluta då fastän han skulle varit på fritids. Philip ville leka med honom så Angelica, Victor och Nelson följde med hem hit ett tag. Även det var lika trevligt som vanligt.
Nu har jag precis lagt Jonathan och Philip är på sitt rum och leker med Nellie. Snart kommer Henke hem och då ska jag och Nina ut och ta en promenad. Henne har jag oxå hunnit fika med en gång idag och även det var lika trevligt som vanligt. Tänk vilken tur jag har som bara har vänner som det är trevligt att träffa. :0)
Nu har Jonathan lärt sig den bedriften att ställa sig upp i sängen. Han ser så söt ut när han står där och vill upp. Två tänder har han även hunnit få. Nu händer det mycket och det är så himla kul.
:0)


E det härligt eller e det härligt?

Underbara sol. Idag har jag varit ute mest hela dan. Tillbringat tiden med att sitta i solen och bara njuta. Så nu har jag en vit halterneck på mig. :0) 
Har även varit på stan och mumsat en härlig Tivolivåffla med Tesan, Nina och Hanna (mina trevliga grannar här på gården). Sen blev det grilla av framåt kvällsningen och det var gott som vanligt.
Just nu sitter Henke och jag och kollar på hockey, Sverige vs Ryssland. En riktigt spännande match med mycket aktion. Än så länge leder Sverige, men det har bara gått 1 period ännu och nu är det paus. Det känns lite märkligt att kika på hockey när det är sommarvärme ute. Man får inte riktigt den där stämningen, men man måste ju kolla.
Inatt sover Jonathan hos Nina så att jag och Henke ska få lite sovmorgon i morgon. Det känns jättekonstigt att inte ha honom hemma, men vi behöver få sova och bli utvilade båda 2. Kan slå vad om att jag är vaken och jättepigg redan i ottan bara för att jag får sova.
:0)

Maskrosrensning

Gomorron alla pigga soldyrkare!
Jag har nyss rensat hela min rabatt på maskrosor så nu är den så fin, så fin. Nu vill jag bara åka och shopa lite niceiga blommor som jag kan plantera där. 
Jag har varit vaken sen 6-30 i morse då tyckte nämligen Jonathan att det var dax att kliva upp. När jag kom in till honom så satt han upp i sängen och höll sig i spjälerna. Det har han aldrig gjort förut. Snart står han väll i sängen när man kommer in. Han kan resa sig själv om han håller i något. Jag har även hunnit slänga igång en maskin tvätt, äta frulle, ge Jonathan frulle och leka med Jonathan trots att klockan inte är så mycket ännu. Känner mig ganska nöjd med mig själv.
Nä, nu ska jag gå ut och dricka en kopp kaffe med min goa vän och granne Nina alias Nanny. Tihi!
:0)

Brännboll

Idag har det spelats brännboll så det stod härliga till. Det var Philip och hans klasskamrater mot oss föräldrar. Det var ett tag sen man utövade den aktiviteten, men jag lyckades iallafall få iväg bollen. Fick även in ett frivarv. Jag sprang så det rök om sulorna på mig. Det blev ett dammoln efter mig. Inte konstigt med tanke på hur varm och torrt det var på grusplanen. Inte illa om jag får säga det själv. Ska bli spännande att se hur mycket träningsverk jag har imorgon.
Tillråga på allt så var domarna mutbara, men inte hjälpte det oss att vinna. Ja, ja himla skoj var det och det var väll huvudsaken.
Nog har jag fått lite färg oxå. Det var ju gassande solsken trots att klockan var efter sex.
Tusen tack till Fredrik som med möda och besvär tog hand om Jonathan medans jag spelade. Jonathan var trött så ni kan ju tänka er på vilket humör han var på. Henke jobbade så han kunde tyvär inte vara med, men jag och Angelica hade skoj som alltid. Två pratkvarnar på plan, hur bra blir det?? Nice om man frågar oss. Vi hann tillockmed ta lite kort mellan varven.
 Jag och Angelica.
 Philip laddar.
 "Gullegrisar"
 Cooling.

:0)

Min dotter är bäst!

Igår var min stora tjej på Sturestures körskola i Nyköping och skulle fixa moppekort. Gissa vad, HON KLARADE DET! Jag är så stolt. Vilken mamma skulle inte vara det? Grattis mitt hjärta till moppekortet. Nu är det bara att köra så det ryker (nästan iallafall).
:0)

Mammaprov

Mamma vet bäst....
...underbar logik...???!!!!


Jag var ute och gick med min 4- åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och
stoppade det i munnen.

Jag tog saken från henne och sa till henne
att inte göra så

- Varför då, frågade dottern

- För att den varit på marken och du vet inte
var den varit,
den är smutsig och kan vara full av
bakterier.

Då tittade min dotter på mig full av beundran
och frågade;

- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt.

-Alla mammor vet sånt här det är en del av
mammaprovet,
det måste vi veta annars får vi inte bli
mammor.

Vi gick vidare en stund min dotter var tyst i
2- 3 minuter
men hon tänkte mycket på mitt svar, så
plötsligt sa hon,

- Nu förstår jag !!!!
Om man inte klarar provet då blir man pappa.

- Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!!!

:0)

Hela veckan lång

Vilken vecka. I måndags, tisdags, onsdags och idag så har jag jobbat. Det känns att man inte är van att jobba, men det var riktigit skoj att köra igång igen. Jag ska jobba lite då occh då, det kan jag behöva och då kommer Henke vara pappaledig. Jag har varit så trött varje dag efter jobbet så jag har inte haft ork att blogga. Jag har knappt suttit vid datorn över huvudtaget.
På valborgsmässoafton jobbade jag till 17.30 och sen gick jag direkt hem till Angelica och Fredrik för vi skulle grilla (på deras nya grill) innan vi gick ner för att kika på brasan. Henke var redan där med Jonathan och Philip när jag kom, Angelica fixade med dukningen och Fredrik hade laddat grillen så jag pustade ut en stund i deras niceiga soffa.
Efter maten bar det av till brasan och sen gick vi hem hit och fikade och hade superskoj fram tills klockan var sent.
 Jag och Angelica roar oss :0)
 Jag, Philip och Emil vid brasan.
 Sötnöten Philip.

:0)

RSS 2.0