Stefanies "dagbok" om england.

Hejsan Hoppsan, nu är jag hemma från england.
jag hade det suverränt om man räknar bort med allt regn och värdfamiljen.
du kanske undrar vrf jag inte gillade familjen, jooo, det är så att vi fick aldrig kött eller potatis (dom var inte vegitariener) och nästan varje dag cos -cos. Vi fick billig äcklig burkmat medans dom åt en god annan mat. Usch, usch. Sen så var det skitigt i hela huset. Speciellt i vårat rum, jag tror inte dom hade städat NÅGOT efter förra studenterna.
Men nog om famliljen jag hade skola varjde dag förutom lör och sön. Vi började nio på morgon och slutade runt tolv. Sen vid ett - två hade vi någon aktivitet till senare på eftermiddan då vi åkte hem och åt middag. På kvällen var det också alltid akvtivitet såsom disco, grillade marschmallows och spelade fotboll!
Skolen var också en kyrksal... konstigt. :P
Första dagarna så regnade det massor så jag fick inte bada något då, utan gjorde det en gång senare i mitten av resan eftersom det var sol resten av dagarna. Fick tillochmed en bikinibränna ;)
Men nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så hoppas du fick veta något nu :)

//Stefanie :)


Taxinge slott

I går var vi på Taxinge slott och fikade och badade. Underbara bakverk och kanonbra badstrand.
 Det var inte lätt att välja vad man skulle mumsa på.
 Vi tog även en titt på grisarna.
 Vattnet var kanonskönt.
 Badkillen.
:0)

Glädjetårar

I måndags var vi och hämtade Steffie på Arlanda. Det blev många kramar och glädjetårar. Det känns hur nice som helst att ha henne hemma igen.
:0)


Hakuna Matata

4 dagars ledighet går alldeles för fort ibland, men nu har jag bara 2 dagar kvar att jobba innan jag är ledig fram till skolan börjar den 25/8.
I fredags var jag i Stockholm där jag gick på shoppingrunda med Anna-Lisa. Jag var på jakt efter kläder att ha på mig på böllopet vi ska på nu i augusti. Efter 5 timmar och ett otaligt antal affärer hittade jag äntligen en klänning som jag gillade. Vi avslutade dagen med att sätta oss i Kungsan där vi avnjöt an svalkande cider i solen. Tack min vän för att du stod ut med mig. Jag hade en kanontrevlig dag.
Igår trotsade vi värmen och åkte till parken zoo för att kika på alla djur. Efter 3 timmar gav vi upp och åkte hem, men vi hade jättemysigt trots värmen. Kidzen var superduktiga och gnällde knappt nånting.
 Philip provsitter Fantomens tron.
 Utanför Fantomengrottan.
 Glasspaus i skuggan
 Philip fick en "hantel" med slush.

I morgon när jag slutar jobbet ska vi åka till Arlanda och hämta Stefanie. Det ska bli så nice att få hem henne. Gissa om jag kommer att krama henne och vägra släppa taget. Hakuna Matata!
:0)

Måndag

Är sommaren slut nu? Vad tråkigt det vore i såfall, men jag har beställt fint, varmt augustiväder för då är jag ledig och Henke har semester. Håll tummarna att min beställning går igenom.
Idag har jag jobbat och så blir det även i morgon och på onsdag, men sen är jag ledig 4 dagar. Det ska bli skönt. Då tänkte jag försöka ta mig till Stockholm för att se om jag kan hitta någe fint att ha på mig på bröllopet som vi ska på i augusti.
Jonathan är inne på sin 5:e tand nu och han kan stå själv utan stöd i några sekunder. Stora killen. Det går så fort från det att dom föds tills dom blir stora. Stefanie har ju redan hunnit avverka 15 år av sitt liv och befinner sig långt borta i ett annat land utan mammsen. Då är man stor! Philip är inte heller nån liten kille längre. Han börjar i andra klass om en månad. Snart tar han studenten. :0)
Igår pratade jag med Stefanie i telefon. Nu verkade hon ha det bättre. Hon berättade så mycket om vad hon hade gjort och vad hon ska göra. Jag får be henne att skriva om sin resa här på min blogg när hon kommer hem så ni får veta hur hon haft det och vad hon har gjort. Saknar dig mitt hjärta!
:0)

Ledig, ledig, ledig

Vad skönt det är att vara ledig, men vad dagen går fort. Även fast jag fick sovmorgon i morse så har vi ändå hunnit göra en hel del. Henke var på VC med Jonathan för han hostar så mycket så nu går han på pencilin. När dom kom hem stack vi iväg till Eskilstuna och inhandlade en ny telefon och ett barnlås till sopskåpet i köket.
Väl hemma satt vi ute och fikade och bara mös i solen. Sen meckade vi ihop grillen vi köpte för ett bra tag sen för den gamla hade vi kastat och pappa och Irene skulle komma hit och grilla med oss så vi var ju tvungna att ha en grill.
Medans jag satt skötte grillningen passade jag på att ringa till Stefanie. Det kändes bra att få prata lite med henne samtidigt som det var jobbigt. Hon berättade att det hon saknade mest och ville ha när hon kom hem var potatis för det åt dom inte där. Hon trivdes sådär och sa att familjen var lite konstiga, men hon verkade iallafall ha det skoj. Det var olika aktiviteter varje dag. Idag hade hon varit och badat hela dagen och på kvällen skulle hon iväg på nån internationell tävling.
Älskar och saknar dig Stefanie!
:0)

Sms

Igår fick jag ett sms av Stefanie. Det kändes bra. Hon var inte helt nöjd med familjen som hon bodde hos för dom var tydligen väldigt fattiga så dom hade inte mjölk till maten och det fanns inte så mycket mat. Med tanke på vad resan kostar borde värdfamiljen ha pengar så att barnen kan äta ordentligt och få ringa hem. Dom är 4 tjejer som bor där och alla har klagat på värdfamiljen så i morgon (ons) kommer reseledaren att hälsa på hos dom och kika hur det fungerar med allt.
Idag kom våran fin, fina soffa. Nu vill jag ha lite nya tavlor och lampor oxå så jag ska nog se om jag kan få min sambo att åka med mig till Ikea imorgon när jag är ledig så vi kan kika på lite sånt.
Nu ska jag snart fixa mig och käka lite innan jag sticker till jobbet.
:0)

Hundvakt

Idag har vi varit hundvakt till Nelson medans fam. Hagenborg var och kollade på Uggla. Det gick bra förutom att Jonathan terroriserar honom hela tiden. Stackars hund. Henke har micklat lite med altanen och jag har roat hund och barn.
Saknar min dotter så jag blir tokig. Och att hon är 2135 km bort i ett annat land gör inte saken bättre. Hon har det nog bra annars hade hon ringt hem.
:0)

Nästan färdigt

Igår hade vi finfrämmande av fam. Hagenborg. Vi grillade och fixade med altanen så nu är den så gott som klar. Bara lite finjusteringar kvar.
 Jonathan hjälpte oxå till.
 Nu börjar det likna nått.
 Övervakning av altanbygget.
:0)

Saknar min Stefanie.

Hua vad jag saknar min dotter nu när hon är borta. Tänker på henne konstant. Undrar vad hon gör, hur hon har det och om hon trivs. Bland det sista hon sa till mig innan hon åkte var att jag inte fick ringa henne för då skulle hon få hemlängtan. Jag vill ringa! Hoppas att hon ringer snart. Så jag får höra hur hon har det och att hon mår bra.
Häromdagen kom jag och tänka på en rolig diskussion vi hade angående hennes packning. En av det viktigaste sakerna som hon bara skulle ha med sig var en fotboll. Både jag och Henke försökte förklara för henne att det skulle hon kunna köpa där och att det skulle ta för mycket plats i bagaget, men hon skulle prompt ha en fotboll med sig. Hon är lika envis som sin mor. Det ska bli spännande att höra om hon verkligen tog med sig sin fotboll eller om hon lyssnade på oss.
Saknar min gullunge och älskar henne av hela mitt hjärta!
:0)


Yiippieeeeeeeeeeeee!

Vad har hänt dom senaste dagarna? Jo jag var ledig igår och då var Philip hos en kompis och Jonathan var hos sin farfar och faster. Då passade jag och Henke på att avnjuta en god lunch nere vid hamnen för att sen åka till Bernadssons och köpa en ny soffa. Den är så snygg, men den kommer inte att levereras förräns om 6-8 veckor. Suck!
Idag har jag jobbat kväll så jag är nästan nyss hemkommen från jobbet. Var bara tvungen att sätta mig en snabbis vid datorn för mitt antagningsbesked till skolan skulle komma nån gång mellan den 10- 15 juli. Å gissa vad??? Jag kom in!! Jag är så himla glad. Nu har jag bara 1½ år kvar innan jag är färdig beteendevetare. Så till hösten nu kommer jag att läsa psykologi med inriktning hälsopsykologi. Det ska bli hur kul som helst för det är ett så intressant ämne. Nackdelen är att kursen går i Västerås så det blir till att pendla och vissa dagar kan bli sena, men det är det värt.
:0)

Skönaste sovstilen.

 Snacka om att sova gott.
Jag vet inte om jag skulle kunna sova så här gott med benet utanför sängen. Jonathan vaknade inte ens när det blixtrade till från kameran. Zzzzzzzzz!
:0)

Språkresa

Imorgon åker min stora tjej till England på språkresa. Hon kommer att vara borta i tre veckor. Det känns som en hel evighet. Hua, hur ska jag klara mig. Jag saknar henne redan och då har hon inte åkt ännu. Jag kommer att längta ihjäl mig efter henne. Hoppas att hon får det skoj och att hon hamnar hos en bra familj. Det är verkligen en erfarenhet för livet, ett äventyr att minnas. Jag kan iallafall tala om att det finns nog ingen på jorden som är mera nervös än vad hon är just nu.
Love you min underbaraste dotter.
:0)

Altanbygge

Igår umgicks vi med våra vänner fam. Hagenborg. Och som vanligt passade vi på att grilla. Jag och Angelica stod för grillningen medans killarna byggde en ny altan på våran baksida.
 Victor och Philip hjälper till med att tvätta altanen.
 Först måste alla plattor bort.
 Och sen ska trallen på plats.
:0)

Irakier och skivstångskapning

Vilken tisdag det har varit. Helt sjukt rolig och lite udda, men det är bara skoj. Jag och Henke har varit i Eskilstuna och sålt Jonathans vagn till en irakisk familj. Bara det var en helt udda upplevelse. Vi stod på parkeringen och dom kikade på vagnen och bestämde att dom ville ha den. Bra tänkte jag, nu kan vi åka hem igen, men icke sa nicke. Dom bjöd in oss till sig där dom bjöd på läsk och sesamkakor. När vi skulle gå till bilen regnade det så mannen i familjen följde med oss ut och bar paraply så att vi inte skulle bli våta. Varför är inte vi svenskar så gästvänliga? Dom var verkligen trevliga, men det kändes lite annorlunda.
Väl hemma från Eskilstuna hämtade vi upp Philip hos hans kusiner och sen åkte vi hem för att få besök av fam. Hagenborg. Vi fikade och hade hur skoj som helst.
Henke fick för sig att han skulle såga av en skivstång så det gjorde karlarna medans vi kvinnor tog oss ett glas rosevin.
 Fredrik och Henke kämpar med vinkelslipen.
:0)

RSS 2.0