BVC besök

Idag har jag varit på BVC med Jonathan på 1-årskontroll och vaccinering. Det gick strålande. Han väger nu 10,9 kg och är hela 75,5 cm lång. Stora killen. Han sa knappt ett pip när han fick sprutan. Inte ens när dom stack honom. Dom sa att den här sprutan skulle göra riktigt ont, men han var så duktig.
Har även lunchat med goa Angelica på stan idag. Som alltid när vi ses är det maratonsnack och supertrevligt.
Häromdagen var jag och inhandlade lite kurslitteratur som jag måste ha. 600 kronor för en bok på engelska som är hur svår som helst att förstå. Hoppas bara att det släpper när man har plöjt ett par sidor i den. Ämnet i sig är jätteroligt, men just den här boken var ingen höjdare.
:0)

Finfrämmande

Idag har Hanna, Håkan, Lisa och Gudrun varit här och firat Jonathan. Vi åt lite gott och hade det jättetrevligt. Jonathan tackar så mycket för de fina presenterna.
 Håkan, Hanna, Gudrun, Henke och Jonathan.
Imorgon börjar jag skolan och jag är supernervös. Ny skola och nya kurskamrater, men det kommer nog att gå bra.
Lagom till jag börjar skolan och Henke börjar jobba blir vår lilla Jonathan sjuk. Han har hög feber och sover oroligt. Det kommer att bli en lång natt för oss alla.
PS. Idag är det exakt 4 månader kvar till julafton. DS :0)
:0)

Dop och bröllop.

Saker och ting blir inte alltid som man har tänkt sig. Som idag tex. Jag, Henke, Philip och Jonathan åkte till Fogdö kyrka för att bevittna lilla Simons dop, men helt plötsligt så blir det ett bröllop utav det hela. Så häftigt! Medans Ulf står och läser en dikt så smiter Malin iväg och vips så kommer hon tillbaka med en slöja på huvet. Det är vid såna här tillfällen som man ångrar att man är tjej och har mascara för gissa om tårarna rann. Min Malin har nu blivit fru Nyberg. Ett stort grattis till brudparet och massor av kramar till lilla Simon.
Efter dopet/bröllopet bjöds det på en supergod buffe och blåa tårtor. Smarrigt!
 Ulf, Malin och Simon.
 Brudparet.
 Coola tårtor.
:0)

En av anledningarna till att jag inte är tyngdlyftare.

Kolla in den här länken. Stackars krake.
http://www.youtube.com/watch?v=uI0Zl-tMRf4

Fredag hela dagen lång.

Idag är det fredag och allmänt tråkigt väder ute. Undrar vad denna dag har att erbjuda. Vet iallafall att Helene och Marre kommer över hit ikväll. Vi ska ta ett glas vin och snacka lite skit. Det ska bli riktigt trevligt.
Igår började min stora kille i andra klass. Philip tyckte att det var skoj att äntligen få träffa alla kompisar igen efter sommarlovet. Själv är jag lite besviken för att dom har slagit ihop så det har blivit 2-3 or och 4-5 or. 75 barn i varje grupp som sen i sin tur är uppdelade i mindre grupper. Philips lärare sa klart och tydligt på sista föräldrarmötet innan sommarlovet att klassen inte skulle splittras och att hon skulle fortfarande ha huvudansvaret för klassen, men så blev det inte. Philip ha en helt ny fröken och det var endast 6 barn från hans klass i hans grupp. Kunde inte läraren ha meddelat oss föräldrar det så fort hon fick veta att det skulle bli så? Jag blir så irreterad när man inget får veta. I våras fick vi förldrar veta av våra barn att det skulle bli grupper med 75 barn och att klasserna skulle slås ihop. Fel väg att gå med den informationen. Suck, suck!
:0)

Tisdag morgon.

Så vad händer idag? Solen skiner och jag är på ett allmänt bra humör. Lite nervös börjar jag bli inför skolstarten på måndag, men det kommer nog att gå bra.
Jonathan är hos sin dagmamma, Philip sitter och mumsar äpple, Henke sover och här sitter jag. Har nyss pratat med min goaste dotter i telefon.
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men jag hade tänkt att försöka övertala min underbara sambo att vi ska åka och kolla på en bärbar dator till mig. Om jag lägger på min charm så kanske jag lyckas få honom till det. Han tycker iallafall att jag behöver en nu när jag ska börja plugga. Det är ett steg i rätt riktning. Tihi!
I kväll eller rättare sagt 17.30-18.30 ska vi ner till Larslunda för Philip har fotbollsträning. Go Philip, go Philip!
:0)


Jag vill ha en laptop.

Snart börjar kidzen och jag i skolan, Henke jobbet och Jonathan har ju faktiskt redan börjat hos dagmamman. Det ska bli riktigt skönt när allt återgår till det normala och man kommer in i alla rutiner igen. Det som känns lite tungt är att jag kommer att sitta och pendla till Västerås. Det tar ju sin lilla tid. Rättare sagt ca 2½ timme enkel resa. När man ska åka hem missar man tåget från Eskilstuna med 2 minuter. Nästa tåg går 1 timme senare, men, men vad gör man inte för att få den utbildning man vill ha.
Jag har även kommit på att jag vill ha en laptop. Nån som har en till övers??? :0) Våran lilla dataskrubb är för liten att sitta och plugga i. Jag måste kunna bre ut mig och även kunna stänga om mig så att jag får plugga ifred. Då passar en laptop alldeles yppeligt bra att ha.
:0)

Kalas, bröllop och inskolning.

Datakrångel och åter datakrångel, men nu är det fixat så då kan jag äntligen blogga igen.
Det har hänt en hel del sen sista så jag berättar bara lite kortfattat om allting.
I fredags fyllde Jonathan 1 år. GRATTIS killen! Det var kalas hela dagen med fina presenter och massor av godsaker. Jonathan tackar alla för de fina korten och presenterna han fick.
 Hmmm, vad kan detta vara?  Jo, en fin polisbil.
I lördags var jag och Henke på bröllop i Fogdö kyrka. Det var trevligt. Mycket folk, god mat och hemkomst väldigt sent, men som tur var fick vi sova i söndags för Jonathan var hos snällaste familjen Hagenborg.
I söndags gjorde vi inte många knop.
I går var det första dagen för Jonathan hos sin dagmamma. Vi var där mellan 9-10.30 och skolade in honom. Det gick väldigt bra så när vi kom dit idag sa dagmamman att det här går ju så bra så ni kan väll lämna honom här och komma och hämta honom vid 11. Sagt och gjort så jag och Henke åkte hem så nu sitter vi här hemma medans Jonathan är själv efter bara en dag hos dagmamman.
:0)

Kolmården

I måndags trotsade jag och Philip vädergudarna och begav oss till Kolmården. Det var fint väder i början, men sen kom regnet. Det var trevligt trots regnet, men vi var väldigt kalla och blöta när vi åkte därifrån.
 Philip rider kamel.
 Äta bör man även om det regnar.
:0)

Systerbus med lillebror.

Så här kan det gå när syrran är i farten och roar sin lillebror.
 Jonathan i sin Jumbojet...
 Stefanie har lämnat sin väska obevakad.  Ooops!
:0)

Grattis Hanna!

Igår var vi i Hägersten och firade Hanna som fyller 30 år idag. Grattis världens bästa Hanna!
Det var ett trevligt kalas och goda pajer.
 Jonathan underhåller födelsedagsbarnet, eller är det tvärtom? :0)
 "Tågmästare" Jonathan.
:0)

RSS 2.0