Gästbok

Nu har jag helt på egen hand och på order/begäran av Angelica skaffat mig en gästbok. Klottra gärna ner ett par rader och lämna ett fotavtryck när ni tassar runt här i min niceiga lilla blogg.
:0)

Äventyr till Täljyeh!

Idag har jag, Henke och Jonathan varit på äventyr till Södertälje och hälsat på min pappa. Vi fikade där och åt god mat. Det var så trevligt. Jonathan var väldigt fachinerad av morfars balkong. Han gillade nog utsikten. :0)
När vi kom hem gick Henke och tränade och jag meckade lite mat. Sen tog jag en promenad till Angelica och Fredrik och tog en fika. Där bjöds det på smarrig tårta. Jag har med andra ord haft en superbra dag idag.
 Morfar och Jonathan på morfars balkong.
 Henke och jag mumsar god mat på pappas balkong.
 Jonath hittade lite leksaker.
 
Nä, nu ska jag gå och sova. Måste ladda inför morgondagen då jag ska jobba. Har inte jobbat på ett tag och det lär väll kännas. 

:0) 

Nybakat bröd

Idag fick jag sovmorgon till klockan 10. Det var behövligt. Då kom min underbara sambo in och väckte mig och sa att frukosten var klar. Jag kliver upp och känner doften av nybryggt kaffe och nybakat bröd. Ja, ni läste rätt. Henke har baka bröd nu på morgonen medans jag sov. Inte illa att få nybakat bröd, ägg, kaffe och yoghurt till frukost bara så där. Det var den goaste frukost jag ätit på länge. Tack min älskling för den härliga frukosten.
Igår kväll kom våra niceiga vänner Angelica och Fredrik över hit och grillade med oss. Som vanligt hade vi supertrevligt med många skratt och tokigheter. Nästa gång kommer vi hem till er och grillar på eran nya, fina grill. Henke vill så gärna se när Fredrik meckar ihop den. :0)
Jag och Henke satt ute en stund efter dom hade gått hem, men till slut blev det så kallt att vi begav oss in.
 Fredrik the grillmaster.
 Jonathan, Henke, Fredrik och Angelica.
 Jonathan, Henke och jag.
 Angelica myser med Nelson (Greger).
 Så här glad och lyrisk blir Henke när han hör granateld.

Bye!

Varför existerar myggor?

Idag har jag hunnit med en hel del. Först åkte jag ner på stan till Face It och vaxade benen. Så nu kan jag visa mina bleka spiror ute igen. Bara att hoppas att solen håller i sig så att dom kan få lite färg.
När jag var klar med det så mötte jag Sara och vi gick till Prinsen och åt lunch. Vi bestämde oss för Nachotallrik, vilket vi alltid äter när vi är där. Sen gick vi runt och kikade i alla våra klädaffärer som vi har, typ 3 stycken. jag hittade faktiskt en hel del snyggt inne på Vero moda, men jag köpte ingenting.
Man ledsnar ganska fort på den här stan, men som tur var kom min räddare i nöden min underbara sambo ner med Jonathan och vi gick och handlade lite mat. Väl hemma tog jag och Henke varsin kopp kaffe och satte oss på altan och njöt av solen. Jonathan sov och det var ganska skönt att sitta bara vi och slappa.
Som säkert alla andra oxå har gjort idag så bestämde vi oss för att grilla, men till våran fasa såg vi att grillen var halvfull med vatten (vi glömde ta in den innan vintern) så jag fick tömma den. Kletigt och mysigt, men nu är den fin. Henke och Jonathan höll ställningarna meddans jag fick jobba. Det är jämställdhet. Not, men jag överlever. Nästa gång får dom jobba och jag lapa sol. Tihi! 
Sen var vi ute och lekte med Jonathan tills det var dax för honom att sova. Så medans Henke nattade sonen laddade jag grillen och fixade med maten.  
Lellen, denna gången fick jag fjutt på grillen redan på 1:a försöket.
Våra grannar Tesan och Micke kom över när vi hade ätit klart så vi satt ute med dom länge å väl och hade det kanontrevligt tills myggen började komma. Hade glömt hur odrägliga sånna små varelser är, men nu blev jag påmind. Varför finns dom och vad gör dom för nytta?
Nu ska jag snart gå å krama kudden. Det är en dag i morgon oxå.
Todelo!

Hanna

Som ni säkert läst här på min blogg så var jag i Stockholm i tisdags och lyssnade på en föreläsning med Hanna Österberg. Igår köpte jag tidningen Glamour (som jag aldrig köper annars) för det var nämligen en artikel där med Hanna där hon berättar lite kort om sin anorexi. Hon kommer hit till Strängnäs och har föreläsning i maj, gissa om jag ska gå å lyssna på henne igen då? Jupp, det ska jag.

 Hanna.
Läs och begrunda!

Tidsfördriv en fredagsmorgon

Om ni inte har något vettigt att göra en solig fredagsmorgon kan ni göra som jag gör just nu. Sitta i telefonkö till försäkringskassan. Jisses vad spännande det är. Kom på att jag var tvungen att ringa dit för jag ska inte ha föräldrapenning måndag och tisdag för då ska jag jobba. Slår numret och gör alla knappval och får till svar från andra änden att " du har plats 212 i kön, beräknad kötid är 24 minuter". har dom två stycken som jobbar där eller vill halva Sverige ha tag på försäkringskassan just nu?
Ibland kan man bli tokig för mindre, men jag vill inte lägga på för att ringa senare heller för då kanske jag glömmer bort. Ibland kan jag få en smärre släng av alzaimers light och det är inte skoj. Oh, nu har jag plats 27 i kön.
undrar om försäkringskassan läste mina tankar för på ett litet tjillevipp kom jag fram och det blev min tur. Det tackar vi för.
Love, peace and understanding!

Liten blir stor

För exakt 15 år sedan låg jag i en förlossningssal på södertälje sjukhus och hade otroliga värkar. Jag var endast 18 år gammal och trodde att nu är min sista stund på jorden kommen. Denna smärta var inte av denna värld. Skulle det göra så ont att få barn så ville jag aldrig ha flera, men när klockan slog 22.08 kom det mest underbara och välskapta lilla flickebarn till världen och all smärta var som bortblåst. Denna lilla flicka blir idag en stor tjej på 15 år. Tänk vad tiden går fort och vad mycket kul hon och jag har haft under alla dessa år. Jag hoppas att vi kommer att ha minst lika kul i fortsättningen oxå. Jag älskar dig Stefanie av hela mitt hjärta.
Grattis min underbara dotter på din 15-års dag!
 Världens goaste tjej.

Underbara sol

Imorse tänkte jag passa på att ta lite sovmorgon när Henke var hemma, men det kunde jag glömma för det började väsnas i elementen Suck, suck! Istället tog jag mig en hink och gick ut och tvättade utemöblerna. Det behövdes kan jag ju säga. Dom har stått ute hela vintern. Min kära lilla granne Nina var lite kaffesugen så jag och Jonathan tog en fika med henne i vårvärmen. Under tiden for Henke ner till station och hämtade sin syster. Sen var det dax för Jonathan att mumsa lite lunch och efter det åkte jag, Hanna och Jonathan ner på stan så att jag och Hanna kunde få lite lunch vi oxå. Henke skulle jobba så han kunde inte följa med, men det gjorde inget för det är trevligt att umgås med bara Hanna. Vi passade på att köpa en liten solhatt till Jonathan. Han vart så fin i den.
 Jonathan i sin nya solhatt.
Resten av dagen har vi tillbringat utomhus. Har även hunnit med att fika med Nina en gång till. Vi är ganska bra på att fika ett par gånger om dagen hon och jag. Vi dricker vårat kaffe, snackar lite skit och har allmänt trevligt.
 Nina, Fanny, Philip och Jonathan.
Det är knappt så man vill gå in.
På återseende!

Sol

I går var jag i Stockholm och lyssnade på Hanna Österberg när hon hade en föreläsning om anorexia. Det var en helt fantastisk föreläsning och hon fångade verkligen lyssnarnas intresse. Hon är nog en av de starkaste och mest målvedvetna kvinnor jag har träffat. Hon är fd anorektiker och att stå framför en massa människor och tala om det är beundransvärt. Jag skulle ha kunnat lyssna på henne många timmar till, men nu hade hon bara 2 timmar. Att gå på en föreläsning med henne kan jag varmt rekomendera.
Idag har jag varit ute mest hela dagen. Jag och Jonathan har fikat med Tesan och Nina. Så trevligt, så trevligt. På eftermiddagen gick jag till Philips skola för att ha utvecklingssamtal med hans fröken. Det gick strålande och han låg väldigt bra till i allt. Under tiden som jag var där så var Jonathan ute här hemma och lekte med Nina. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta och bege mig ut igen för att tvätta utav utemöblerna. Vi får väll se om jag samlar ork till det eller om jag tar det imorgon. Det vore ganska skönt att ha det gjort så att man kan sitta där.
Sesningar!


Humlejakt

Igår var jag och barnen ute mest hela dagen. Det var ju så himla fint väder. jag och Philip tog en sväng ner på stan och köpte 2 par byxor åt honom. Han växer så det knakar.
Nu har precis avslutat min kamp efter den hemska lilla humla som hade roat sig med att flyga in i vardagsrumet. Ville inte ha den där så jag bestämde mig för att den skulle ut. Efter mycket om och men så vann jag och humlan var väck. Tur det för annars hade jag stått där ännu och jagat humla. Bättre saker kan man väll ha för sig?
Ikväll ska jag åka upp till Stockholm och lyssna på Hanna (Henkes lillesyrra) när hon har föreläsning. Det ska bli intressant och superskoj att träffa Hanna.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mig ute i solen.
Simma lugnt!


Radiobilar och tidszoner

I går kväll var Angelica och Fredrik här. Vi hade det supertrevligt. Det blev mycket skratt och tokigheter. Angelica åkte radiobil och Henke och Fredrik försökte komma underfund med i vilken tidszon dom befann sig. Det var nog bara jag som stod med båda fötterna på jorden. Nä inte kan man väll åka radiobil hemma hos er tänker ni nog nu och det stämmer. det var så att vi kom in på radiokanaler och vad man lyssnar p i bilen och Angelica skulle väll säga vilken radiokanal hon hade i bilen, men det blev istället att hon sa "när jag åker radio...." och då la vi till bil och sen kan ni ju lista ut resten. Henke och Fredrik var inte riktigt ute och svävade i det blå, men nästan. Det var nån film som gick på tv under kvällen och i den filmen som hoppar det väldigt mycket fram och tillbaka så Henke och Fredrik hade lite svårt att hänga med och veta i vilken tidszon det var för stunden.
Tack Angelica och Fredrik för en supertrevlig kväll. Det får vi snart göra om igen.
Back on track!
 Jag, Angelica och Fredrik
 Henke och våra goda vänner

Härliga lördag

Ännu en dag är snart till enda. Henke har jobbat så jag och killarna har varit hemma och fixat lite. Philip har lekt med sin kompis Nellie och jag och Jonathan har städat lite. Han är väldigt imponerad utav damsugaren. Jag kan nog inte hålla med honom om att den är så himla imponerande, men den fyller sin funktion.
Har haft selebert kaffebesök av våran gamla/fd granne Terese. Det var riktigt trevligt. Vi har inte setts på ett tag så det var uppskattat att hon kom förbi. 
Nu ska jag ta mig en tur ut med soporna och sen ska jag fixa lite här hemma för vi får snart besök av våra goda vänner Angelica och Fredrik. Vi ska ta ett glas vin/öl och sitta och snacka lite smörja och bara njuta av denna härliga lördagskväll.
Bye, bye äppelpaj 

Världens bästa dotter

Jonathan sover och Philip duschar då passar jag på att sitta här en liten stund.
Läste nyss lite nya kommentarer som jag hade fått och såg då att jag fått en alldeles underbar kommentar av min alldeles underbara dotter. Jag blev så rörd när jag läste den och det var inte långt till tårarna. Det hon skrev var bland det finaste ett barn kan säga till sin mamma. Tack gumman. Du betyder lika mycket för mig och mamma älskar dig oerhört mycket. Du kommer alltid att betyda massor för mig. Saknar dig av hela mitt hjärta när du inte är hos mig. Önskar att du vore här jämt. Du är bäst!
 Jag och min underbara dotter.

Kalas och fredagsmys

Då har man fått även denna dag att gå. Jag, Henke och Jonathan for hem till Henkes farmor och farfar och grattade henkes farmor som fyller år idag. Grattis, grattis! Där bjöds det på kaffe och lite goda kakor och bullar. Dom är så himla rara och det är så skoj att vara där. Henkes farfar och Jonathan läste en skvallerblaska tillsammans. det gör dom alltid när vi är där. Liksom deras grej.
Efteråt åkte vi ner på stan och handlade lite mat och lite annat gott. Sen var det bara att åka hem för Philip var på väg från skolan.
Jag och Jonathan har även hunnit med att ta en liten tupplur i soffan på eftermiddan. det är så himla mysigt att ha honom bredvid sig när han sover, men det får inte bli någon vana.
Nu ska jag ha lite fredagsmys och mumsa lite chips och dip med Philip. Jonathan sover, Henke jobbar och Stefanie är inte här så vi får varsin soffa att vräka ut oss i. Härligt!
Bye, bye! 

God morgon

Ja, faktiskt så är det en god morgon. Solen skiner från en relativt klarblå himmel, jag känner mig pigg och barnen är på ett strålande humör.
 Jonathan leker med sin pappa.
 Inspektion??
Just nu är Jonathan och Henke inne på Jonathans rum och leker så då passar jag på att sitta här en stund. Så skönt när man kan få sitta ifred vid datorn utan att man har någon som stör. Igår satt jag vid datorn en snabbis medans Jonathan sprang runt i sin gåstol i köket. Jag hörde honom hela tiden och det verkade lugnt allting. Helt plötsligt kommer han åkande till mig och kikar in i datarumet och vad ser jag? Jo, han har varit och snott min bh. Gissa om jag tjöt av skratt? det såg bara så himla kul ut när han kommer åkande med min bh i högsta hugg. Han tyckte nog oxå att det var skoj för han såg så glad ut.
 Jonathan med sin erövring.
Il be back!

Slappardag

Idag har det inte hänt så mycket. Jag har gjort det vanlig. Tvättat, diskat, lagat mat och sånt som hör hushållssysslorna till.
På förmiddagen var det inget vidare väder så jag och Jonathan var inne och lekte. Min kära granne Nina kom över och drack lite kaffe med mig och då passade vi på att spela ett parti Skipbo. Hon vann. Suck! Men sen spelade vi en gång till och då vann jag. Yippie!
Vid kvart i två kom Philip hem från skolan. Han käkade lite mellis och sen gick vi över till Helene och drack lite kaffe och snackade lite strunt. Alltid så trevligt att vara där tycker jag.
Camilla, nu har jag varit aktiv för idag. :0)
Tjo å tjim fiskstim!

Besök på BVC

Då har man fått denna dag att gå oxå. Dagen började med att Henke for ner till Ford för att lämna in bilen för kamremsbyte. Väll hemma igen drack vi lite kaffe käkade lunch och begav oss sen med Jonathan till BVC. Det var dax för hans 8 månaders kontroll med Boeltest. Det klarade han galant. Och vuxit har han gjort. Nu väger han 9280 gr och är 69 cm lång. Stora killen.
Efter det kom min vän Sara förbi och tog en fika. Vi insåg då både hon och jag att vi var tvungna att åka och storhandla så hon och jag begav oss till Willys. Vi stannade även till en snabbis på Jysk för jag ville kika på en soffa som jag sätt att dom har, men till min stora besvikelse var den jätteliten när man såg den på riktigt. Den vill jag inte alls ha. Ja, ja det kanske inte gör så mycket med tanke på att kamremsbytet kostade en förmögenhet, men det vore inte helt fel med en ny soffa. Den vi har är så värdelös. Den flyttar på sig och kuddarna är bara knöliga. Blä!
Jakten på ny soffa fortsätter...
Simma lugnt!


Släpp ut mig...



 Så här kan det gå när pappa är med ooch leker, men vi hade skoj.
                               
                                      Jonathan skakar galler.

Nu får Houdini passa sig. Den här unga mannen börjar träna till utbrytarkung redan i tidig ålder.

Gissa maten

 Gissa vad detta är. Ledtråd: Det är inte korv, smakar underbarbart gott och finns i Holland...

Elementgubbar och fotboll

I morse så ringde jag till en firma som skulle ha varit här i onsdags förra veckan för att lufta våra element, men dom kom aldrig. Jag fick till svar att dom hade varit här och knackat på men ingen öppnade och låset var inte inställt på serviceläge. Jag kanske stod i duschen då och då vill man inte ha objudna gäster. Var även ute en sväng, men då hade jag ställt låset i serviceläge. Dumt av dom och prova lite senare på dagen. Ja, ja dom kom iallafall idag (bättre sent än aldrig) och luftade elementen och satte även in nån form av energispargrejs på duschen. Kanske är bra vad vet jag?
Smartskaften var naturligtvis tvungna att öppna dörren till Jonathans rum där han sov så att han vaknade. Ändå hade jag bett dom ta det rumet sist. Suck!
När dom väl var klara här såg hela huset ut som en katastrof. Suck igen! Jag fixade till det värsta fixade mellis åt Philip och la sen Jonathan för att sova lite till.
Jag sov när Jonathan sov. Det var skönt. Mitt i min skönhetssömn ringer Camilla och väcker mig. Yrvaken säger jag att jag ska ringa henne om en lite stund. Stackarn fick vänta för jag glömde totalt bort. Kontentan av det är: lova inget när du är trött.
Fixade sen mat åt mig och Philip, matade Jonathan och sen bar det av till Philips fotbollsträning. Första träningen för säsongen. Han tyckte att det var jätteroligt. Jag hade oxå trevligt.
c u!

Frysavfrostning

Det har inte hänt speciellt mycket denna regniga måndag. Philip har varit i skolan, Henke har jobbat och jag och Jonathan har varit hemma. Trisst väder trisst dag.
Det enda vettiga som har hänt här idag är väll att jag har frostat av frysen. Nu är den så fin. Nu ska bara maten in i den igen. Sen är det klart.
Ska mecka lite mat nu till min hungriga familj. Idag bjuder kocken på korvstroganoff och ris.
Sesningar!

Underbara barn

Ett barn:

Ett barn är ett mirakel

väl värt att vänta på

Det största och det bästa

en mor & far kan få

Ett barn kan förtjusa

från början med sin charm

Och gärna blir det buret

av någon villig arm

Men snart det börjar tröttna

på att bara vara rar

Och livet har så mycket

som lockar och som drar

Den tiden går så fort

från litet barn till stor

Dock är det alltid älskad

långt mera än det tror  

Dikt tillägnad mina 3 underbara barn. Mamma älskar er!


Söndag & sol

Idag har det varit full fart. Tog sovmorgon till 10. So nice för att sen äta frukost med Steffie. Efter det spelade jag och Steffie ett parti Skip-bo. Jag vann!
Sen tyckte vi att även Jonathan skulle få ha lite roligt så vi plockade fram fingerfärger och målade så det stod härliga till.
  Så här fin blir man om man är 8 månader och målar med fingerfärg.
Sen var det bara att göra sig iordning, äta lunch och fixa lite för att bege sig till Karinslundsskolan där Philip hade avslutning i bandyn. Det spelades vänskapsmatcher, fikades och delades ut medaljer. Gissa om Philip var stolt över sin medalj...
 Philip (röd tröja, svarta byxor) väntar på att få ta bollen.

Ett sant meddelande

 Det här vill nog ingen som besöker huset råka utför. Vilken katastrof...

Jonathan i sitt nya rum

 Jonathan halvvägs in i sin "spindel" som han har leksaker i.
 Jonathan spelar på sitt piano.
 Här sitter "Snusse" och leker.

Vill ha en stor studsmatta

Idag vaknade jag med huvudvärk. Finns det någe värre. Efter lite kaffe, vila och 1 Ipren släppte eländet. Tack o lov! Sen var det bara att ta sig i kragen och göra sig redo för att gå på kalas hos Angelica som fyllde år. Det var supertrevligt och mycket folk. Dom höll på att sätta upp en jättestor studsmatta när vi kom så självklart var jag ju tvungen att hoppa lite. Tjoho, vad kul det var, men jobbigt. Kondisen e ju inte på topp. Nu är det dax att göra nått åt det.  Synd att vi inte kan ha någon här på våran lilla uteplats.
När vi kom hem slappade vi lite för att sen mecka mat. Idag bjöds det på kyckling, ris och currysås.
Nu har jag och Henrik precis rullat chokladbollar som vi ska mumsa på, Jonathan sover och Steffie är hos en kompis.
På återseende!

Mina och Henkes fin, fina chokladbollar

Konsten att blogga...

Jaha, då har man skaffat sig en blogg. Jag ska göra mitt bästa för att hålla den uppdaterad. Det verkar ju inte så svårt att klottra ner sin vardag så vi får väll se vad det blir utav det hela.

RSS 2.0