Heldag på Skansen

Idag har jag och Philip spenderat hela dagen på Skansen i strålande solsken. Vi har haft det jätteskoj och supermysigt. Henke och Jonathan stannade hemma för dom var trötta. Vet inte om lilla Jonathan håller på att bli sjuk (igen).
Dom hade Barnens allsång på Skansen när vi var där. Vi såg bl.a Marie Picasso och Jimmy Jansson. Vi hade hur kul som helst och sjöng för full hals.
När vi skulle kika på sälarna underifrån genom ett fönster skrek Philip skräckslaget till helt plötsligt så jag frågar honom vad det är. Till svar får jag: jag blev rädd för mig själv. Han såg sig själv i fönstret och trodde att det var en säl.
 Philip chillar med en björn.
 Underbara sol.
 Det här tyckte Philip var en av höjdpunkterna.
 Sån här "hoj" borde Henke ha när han ska till jobbet.
:0)

Äventyr och minnen.

Idag har vi varit på sightseing. Dagen började med att vi åkte till Babyproffsen i Eskilstuna där vi köpte en ny bilstol till Jonathan. Sen åkte vi via Västerås till Hummelsta där vi åt mat på Hummelstabaren för att mätta och belåtna bege oss till Godisland. Dom har ca 500 olika sorters godis där så gissa om Philip var i himmelriket. Han var helt lyrisk när han gick runt där inne och vi skulle försöka välja bland alla sorter vad vi skulle ha. Det blev till slut en hel del mumsigt. När vi var klara där tog vi vägen förbi Enköping och den vägen hem. Vi gjorde en liten avstickare till Teda. Där tillbringade jag alla mina barndomssomrar i min farmor och farfars sommarstuga. Ett helt underbart ställe här på jorden. Jag saknar det så otroligt mycket.
 Jonathan i nya stolen med brorsan bredvid.
 Glad kille på Hummelstabaren.
 Passande skylt utanför en godisaffär.
 Teda k:a där jag är döpt.

 Tollsta (sommarstugan) var vit när jag var liten. Mycket finare.
 På väg hem upp i det blå.
Vi har med andra ord/bilder haft en helt underbar dag med strålande sol och nån regnskur.
:0)

Fire in the hall

Tänt var det här.

Så här såg det ut tidigare i dag vid soptippen Kvitten här i Strängnäs. Den ligger ca 1 km hemifrån oss (fågelvägen) så gissa om det luktade rök och annat ... Hoppas att dom lyckas släcka branden snart, men dom räknade med att hålla på hela helgen så ni kan ju tänka er hur mycket det brinner. Lite läskigt faktiskt.
:0)


Ooops, we did it again...

Fy fåglarna vad dagen går fort när man är ledig.
Började denna dag med att städa och tvätta lite. Sen for jag och Stefanie ner på stan. Där vi uträttade en del saker och fikade lite. Vi tog lift med Angelica hem. Tack vännen!
Nu har vi gjort det igen.... GRILLAT med fam. Hagenborg. Supertrevligt även denna gång.
 Henke fick agera eldvakt.
Jonathan somnade i deras resesäng så vi stannade lite längre än vad vi brukar. Jag skulle trixa upp sängen medans dom andra meckade med maten och snickrade altan, men det slutade med att jag svor, fick ont i armarna och blev helt varm. Den j-a sängen ville inte som jag ville. Hur svårt kan det egentligen vara att väckla ut en sån? Tydligen tillräckligt svårt för mig (Angelica hjälpte oxå till på ett hörn) så Henke och Fredrik fick fixa det. Hörde att det fanns fler i helgen som inte heller lyckades få ihop den så jag är inte ensam. :0)
:0)


Midsommarhelgens bravader

En annan har ju jobbat hela midsommar, men jag har gjort lite skoj iallafall.
På dan på midsommarafton var vi hos Malin och Ulf och firade lite innan jag skulle jobba.
 Jag binder en midsommarkrans.
 Resultatet.
 Midsommarfirande vid Fogdö bygdegård.
Hela lördagen jobbade jag sen kom pappa och Irene hit och vi grillade (i regnet) och hade det jättetrevligt.  Morfar och Jonathan.   Kidzen tältar i Jonathans rum.
I dag har vi varit i Nyköping på 1 årskalas.
På kvällen gick jag och kidzen över till Angelica på ljusparty. Även hela familjen Taikon var det. Det är alltid skoj att träffa dom.
Anneli, jag tror att jag är ledig den 9:e juli. Ses då.
:0)

En kille full med bus.

 Jonathan har lånat Philips EM-tröja.
 "Undrar om det här håller för mig?"
 Kolla in frillan...
 "Dom säger visst att jag är lite liten ännu."
 "Man får stå ut med mycke när man är liten, men dom ska allt få igen."
Som ni ser så vet man aldrig vad som kan hända när Jonathan är vaken. Inte många lugna stunder.
:0)

Ledig och uppe i ottan.

Idag har jag varit ledig, men inte fick jag sovmorgon för det. Klockan 7 vaknade JOnathan och tyckte att nu var det dax att kliva upp. Jahaja, jag får väll sova i nått annat liv ellr nått. Jag ska inte klaga min underbara sambo går faktiskt upp med Jonathan ofta på mornarna så att jag får lite sovmorgon.
Det märks att Philip har sommarlov. Han sover frem till 9-10 vaje morgon. I vanliga fall brukar han vara uppe med tuppen.
Förmiddagen roade vi oss med att bara slappa för att sen göra oss lite "vackra" och sticka iväg till Södertälje. Där sammanstrålade vi med pappa/morfar/svärfar. Han bjöd oss på restaurang med riktigt smarrig mat.
Mätta och belåtna gick vi och kikade i affärer. Vi inhandlade lite födelsedagspresenter, ett par supersnygga skor till Henke och en rosa mus till mig/datorn.
Träffade även på en kompis som jag inte har sett på säkert 10 år. Kul att springa på nån man känner.
Väll hemma i metropolen Strängnäs gick jag över och grattade min niceiga vän Helene som fyller "pip" år idag. GRATTIS gumman.
Imorgon ska vi till malin och Ulf för att fira lite midsommar innan jag sticker till jobbet. Inte skoj att jobba midsommar, men nån måste göra det oxå. Det som är värst är att dom ska höja storhelgs ob med nästan 10 kronor, men dom gör inte det förräns den 1/7 så det har jag ingen större glädje utav. Suck!
Glad midsommar alla som jag känner!
:0)

Fredag, lördag, söndag

Nu har jag börjat jobba och kommer att göra det tom sista juli så ni får ha överseende med om jag inte kommer att skriva så mycket i min blogg. Jag ska försöka göra så gott jag kan så att ni har lite sommarlektyr att läsa. :0)
I fredags var jag med Angelica på Plantagen och köpte lite blommor till framsidan så nu är det fint där. Hoppas dom överlever hela sommaren.
I lördags var min goda vän Sara här och vi käkade lunch, fikade och snacka lite strunt.
I söndags var det slappardag och jag laddade inför att börja jobba.
:0)


Stefanies skolavslutning

Igår var vi på Stefanies skolavslutning i Nyköping. Vi hade inge regn, men det var istället superkallt. Det var ändå väldigt fint och Stefanie var jätteduktig när hon spelade lillebror i årets musikal.
Innan avslutning gick vi och åt på restaurang. Stafanie fick välja precis vad hon ville äta och av alla goda rätter på en grekisk restaurang så valde hon en pizza.
 Steffie matar lillebror med skinka.  Henke, Lena, Steffie & Jonathan.
 Hon lär sina bröder allt hon kan.
Efter restaurangbesöket gick vi hem till Lena (Staffies faster) och fikade innan vi begav oss till avslutningen. Jonathan hade riktigt kul där för Lenas son är 2 månader äldre än Jonathan så han hade ju en kompis att leka med.
                            Fullt ös.           Jonathan kör bil.
  Stefanie (blå tröja, orange keps).                                                                                  Stefanie spelar lillebror.

                           Finaste tjejen.     Stefanie och kompis.
 Henke och Philip hittade en lekpark på vägen hem.  Åskådare.
:0)

Philips skolavslutning

Idag har Philip slutat 1:a klass. Det blev en regning, men fin avslutning iallafall. Precis när alla barnen börjar sjunga "Den blomstertid nu kommer" så faller de första regndropparna. Lite synd och kallt blev det oxå. Hela avslutningen var utomhus förutom när fröken sa hejdå till alla barnen. Nu har han hela 71 långa, härliga sommarlovsdagar framför sig innan han börjar 2:an.
Efter avslutningen gick vi hem och fikade och sen åkte vi till Nykvarn och käkade lite lunch med min faster.
 Philips klass sjunger "Sången om sommaren".
 Philip får en kram av fröken (Harriet).
 Henke, Jonathan och Emil i regnet på skolgården.
 Även Brittis får en kram.
 Jonathan hade skojrta dagen till ära.
 :0)



Datahaveri

Ledsen, men jag kan tyvär inte svara på flera mail idag eller uppdatera min blog. Något har krachat på datorn och musen saknas....


:0)


Grillkväll med Philips klass

I morse tog jag och Jonathan en liten promenad och följde med Philip till skolan. När vi släppt av honom mötte vi Helene så vi gjorde sällskap hem och hon bjöd på en kopp kaffe. Vi bestämde oss för att ta en promenad ner till stan. Det var lagom varmt så det var riktigt skönt att gå. Väl hemma igen bjöd Helene mig på lunch hemma hos mig. Kroppkakor. Mmmm vad det var gott.
Ikväll har vi varit med Philips klass och haft grillkväll med allsång i Fårhushagen. Riktigt trevligt.
 Söta killen.         Matdax.
 Nice pose...       Sångtajm.
 :0)

Söndag

Det har varit en helt underbar söndag idag. Varm och soligt så jag beslöt mig för att gå ut och bättra på brännan lite. Redan 9.30 var jag ute och där stannade jag hela dagen.
Henke roade Jonathan inne och då passade jag på att läsa den mest gripande bok som jag någonsin läst. Den är skriven av Hanna Österberg och heter "Varje dag har vi en liten tävling". Det är en berättelse om Hannas kamp mot anorexin och hennes väg tillbaka.
När man börjat läsa den så kan man inte sluta. Man blir så tagen och uppslukad av boken att man glömmer tid och rum. Jag kände inte den varma solen utan var så inne i boken att först när jag var tvungen att läsa om samma mening flera gånger för att jag tappade bort mig insåg jag att lite vatten och skugga vore bra.
Har även varit hundvakt till Nelson idag. Det gick lysande. Framåt eftermiddagen gick jag, Philip och Jonathan hem till fam Hagenborg (Angelica, Fredrik, Viktor och Emil) och grillade och Philip badade i deras lilla pool. So nice!
Jag saknar min bästaste bästaste vän oerhört mycket just nu, men hon bor så långt borta att vi inte kan ses. Önskar att jag kunde åka till Holland och hälsa på henne. Hoppas, hoppas vi snart ses. Det är 1 år sen sist.
:0)





Skruva den hårt i krysset.

Klicka på länken så får du/ni lyssna och se på ...... ja, bedöm själva          


http://youtube.com/watch?v=u9AcFuKZo1M

:0)

Ingen sommar utan grillat

Det var ett par dagar sen jag bloggade, men jag har bara inte haft nån lust att göra det av flera olika anledningar. Nu ska jag göra ett försök till att plita ner några spännande rader. Läs och njut. :0)
I onsdags var jag och Tesan i Eskilstuna och shopade lite. Jag köpte avslutningskläder till Philip och en tröja och ett par shorts till mig. Vi hade det kanontrevligt och avslutade det hela med en god cider i solen...
I går grillade jag, Nina, Hanna och barnen och sen satt vi ute en bra stund in på kvällsningen. Myspysigt. Även Angelica kom förbi en sväng och snackade lite skit med oss (så som bara tjejer kan).
Idag har jag, Henke och Jonathan varit hemma hos Henkes pappa och grattat honom i efterskott. Även Hanna, Håkan och Henkes farfar och farmor var där. Vi mumsade smörgåstårta och hade det gott.
Denna värme tar verkligen musten ur en. Både jag och Henke somnade nu på kvällen vid halv 7 och sov en timme.  Sen gick vi upp och slog igång grillen. Det går ju inte att äta förräns sent på kvällarna nu när det är så varmt.
Man är ju helt slut som artist. Till råga på allt säger dom att det kommer att bli ännu varmare i morgon. Nu skulle man ha en liten pool.
:0)


:0(

Ännu en dag har snart nått sitt slut. Det har inte hänt så mycket idag förutom att vi har varit med Jonathan på vårdcentralen. Där konstaterade dom att han rosslade lite och inte var i toppform. Så nu äter han både Mollipect och Amimox och får nässpray. Hoppas nu att han blir bättre snart. Gnälligare och klängigare kille får man leta efter. Han är bara nöjd om man bär på honom. Gissa om jag kommer att få chimpansarmar... Nu vill jag att vi alla ska vara friska. Henke känner sig oxå lite hängig, men tapper som han är kämpar han sig till jobbet.
Jo, vi har även beställt 2 stycken smörgåstårtor idag. Dom ska vi mumsa på fredag när vi firar Henkes pappa som blir 60 år nu på onsdag.
Just nu känner jag mig lite yrslig och konstig i kroppen. Typ som om man är på väg att svimma eller nått. Jätteläskigt faktiskt. Så jag ska inta ligglägge i soffan och hoppas att det är något bra på tv.
Är det snoret i min hjärna som spelar mig ett spratt eller ser ni lika illa som jag? LOL
 Hur många svarta prickar ser du?

Vagnhärad SK vs IK Viljan

Igår var det så himla varmt att jag och resten av familjen tillbringade största delen av dagen inne. Jag satt ute och lapade sol en stund och kidzen spelade lite fotboll, men vi insåg ganska snart att det var skönare och svalare inne.
På eftermiddagen tog jag, Jonathan och Nellie en promenad ner till Larslunda för att se när Stefanie spelade fotbollsmatch. Philip ville inte följa med. Han tyckte det var för varmt så han åkte och köpte glass med sin pappa istället. Hennes lag mötte IK Viljan. Det gick inget vidare bra för Vagnhärad. Dom förlorade, men Stefanie var nog nöjd iallafall. Hon var så duktig på plan trots den gassande solen. Det blev så varmt för stackars Jonathan så vi stannade inte och såg hela matchen.
 Stefanies lag är dom gröna.
 Stefanie står och dricker.
:0)

Soliga, varma lördag

Igår var det varmt, varmt, varmt. På eftermiddagen kom fam. Hagenborg hit och vi mös i solen. Senare när det blev lite svalare fixade vi ordning tacos och käkade. Sen satt vi ute hela kvällen och halva natten och hade lika trevligt som vi alltid har.
 Steffie och hennes nya solbrillor.
 Henke och Fredrik bygger tält/solskydd som Jonathan fick.
 Myyyyys, pyyyyyys.
 Jonathan i sitt nya Byggare Bob tält.
 "Hot chicks"
 Mera tältbygge och barnen slappar.
:0)


RSS 2.0