Nyopererad kille.

Klockan 7 i morse infann vi oss på centraloperation där Jonathan skulle få plaströr inopererade i öronen. Det hela gick väldigt bra och Jonathan var jätteduktig. Jag fick vara med när han sövdes, men inte tills han hade somnat helt. Hela ingreppet tog 8 min så efter ca 30 min kom läkaren ut och berättade för oss att det hade gått bra. Han hade tömt örat på vätska och en kladdig sörja som han sa såg ut som lim. Strax därefter kom våran lilla kille ut. Vilken lycka att få se honom trots att han bara hade varit borta en liten stund.
Han var ganska ledsen och trött när han vaknade ur narkosen, men det gick ganska fort över så vi behövde bara stanna på uppvaket ca 1 timme för att sen få åka hem.
 Det är jag som är professor Jonathan.
 Mamma ger mig lite lugnande.    45 min senare.
 Trött efter narkosen.
:0)

En mammas oro.

Sitter här och vet att jag borde egentligen gå och lägga mig för vi ska upp 05.30 i morgon, men jag kan inte sova. Är så nervös inför morgondagen. Innerst inne så vet jag ju att det kommer att gå vägen, men ändå så är man lite nojjig. Min bebis ska sova, få nerkos. han är ju så liten.
Jag har varit med när Stefanie sövdes och när Philip sövde och då gick det bra, men jag var lika nervös och orolig då som nu. Den jobbigaste biten är nog precis när dom somnat in. Jag var med dom andra gångerna och ska vara med även nu. Det känns i ens mammahjärta.
:0)

De första stapplande stegen.

Idag har våran lilla Jonathan tagit sina första stapplande steg utan att hålla i sig i nått. Han gick nog närmare 1 meter. Liten blir stor och det går så himla fort. Han är ju så duktig. Snart kommer han springa runt överallt och köra slut på sina stackars föräldrar.
:0)

Hipp, hipp hurra för Wirre

GRATTIS Wirre på din 27-årsdag.
Kram "Syrran"
:0)

Ledig idag.

Idag har jag varit ledig från skolan så då passade jag på att tvätta och fixa lite här hemma. När jag var klar åkte jag ner på stan och åt lunch med Jacquelin.
Efter att jag hämtat Jonathan hos dagmamman tog vi en promenad hem till Jonathans farfar. Först var Jonathan lite blyg för det var ett tag sen han träffade sin farfar, men det gick snart över och dom hade det så skoj ihop. Dom tittade på stora traktorn och lekte med brevlådan. Att fingrarna kom ikläm var bara roligt. Jag fick ett superbra psykologiskt lexikon av svärfar. Ett riktigt tjockt på säkert 800 eller så. Det kan jag lova att det kommer komma till stor nytta nu när jag pluggar. Tack, tack svärfar.
 Farfar och Jonathan leker med brevlådan.
:0)

Sjukhusbesök

Idag har jag och Henke varit på öron, näsa, hals med Jonathan. han har ju gått på regelbundna kontroller där sen han föddes för att han har vätska bakom trumhinnorna,
Idag när vi var där konstaterade dom att det inte har blivit bättre och att han hör lite illa så att nästa måndag ska han sövas och dom ska sätta in rör i hans små söta öron. Det känns jättejobbigt att dom ska söva min lilla bebis. Det kommer att kännas som en evighet och lite till innan han kommer till uppvaket och vi får träffa honom. Som tur är tar ingreppet bara några minuter (sa dom). Dom berättade även att dom sticker hål på trumhinnan för att sen se till att vätskan rinner ut innan dom avslutar med att sätta in rören.
:0)

Segsöndag

Det känns att det är söndag idag. Den är riktigt seg och tråkig. Henke jobbar, Jonathan sover och Philip är hos sina kusiner och ska sova över där för han har studiedag i morgon.
Tentan jag skrev i fredags ska vi inte ens diskutera. Den gick åt skogen. Jag mitt smarta peebrain missuppfattade en fråga och var osäker på många av dom andra för dom var formulerade lite klurigt. Jag räknar med att få göra om den. Suck!
Efter tentan var jag så deprimerad så jag gick på stan med min kurskamrat Elin och unnade mig faktiskt att köpa ett par nya byxor. Riktigt snygga stuprörsjeans.
Igår var det fullt hus här på kvällen. Fam. Hagenborg var här och våra vänner Sara och Richard var här. Det var riktigt trevligt. Vi tjejer satt i vardagsrummet och smuttade lite vin medans grabbarna satt i köket med tända ljus och hade det riktigt myspysigt :0).
Jag har varit hos Marre en sväng idag och då köpte jag en sån där grön "matta" som man har på balkongen som ser ut som gräs. Hon hjälpte mig hem med den och så fixade vi på balkongen så det blev lite mera hemtrevligt. Nu slipper man få stickor i fötterna när man går ut där barfota. Tack Marre för hjälpen.
:0)

Middagsgäster och tentaångest

Hur i hela hälsefyr ska jag klara av tentan imorgon? Vill bara ha den överstökad nu så att jag kan gå vidare och börja på nästa delkurs. Att det ska vara så svårt att få in saker och ting i skallen.
Egentligen borde jag sova nu, men jag är så otroligt nervös för morgondagen att jag bara inte kan sova. När jag kliver in i tentasalen är det precis som om det jag kunde för 2 sekunder sen är helt putsväck och jag sitter och stirrar på klockan och är superstressad över att jag inte kommer att hinna skriva ner allt. Vi har 4 timmar och 8 frågor på oss så tiden borde inte vara ett problem, men det är den. Så är det varje gång jag har salstenta och jag vet inte varför. Vad ska jag göra åt det problemet? På alla mina andra salstentor har jag varit klar innan tiden har gått ut.
Ibland måste man ta ett brake i sitt pluggande så vi bjöd över fam. Hagenborg på middag idag. Vi käkade Henkes supergoda wook och hade som alltid jättetrevligt. Efter maten var killarna på Philips rum medans Henke och Fredrik micklade med datorn och jag och Angelica spelade Maxi Yatzy. Vi spelade 2 gånger och jag vann båda gångerna. Är man bäst eller är man bäst?
:0)


Ur en students dagbok

Sitter här på min "kammare" och känner mig totalt tom i skallen. Jag borde snarare känna tvärtom, men just nu är jag så trött och det känns som om allt jag har pluggat in är bortblåst. Hoppas det dyker upp snart. Har setat hela dagen och grottat in mig i psykologins kognitiva värld. Tänk att det man tar in via våra sinnen ska gå igenom så mycket innan det kan lagras i vårat långtidsminne. Det är processer hit och funktioner dit och begrepp av alla de slag.
Jag blir inte piggare av att veta att jag har många timmar till framför mig som jag måste plugga. Jag kan lova att det har gått åt en mängd koppar kaffe i dag för att hålla mig allärt, vilket resulterar i att jag kommer säkert att vara speedad ikväll/natt när jag ska sova. 
Livet som student är inte alltid så som det borde vara, men det är kul ändå. 
:0) 

Eskilstuna t.o.r

Henke har vabbat idag så att jag skulle kunna plugga i lugn och ro. Tack älskling, du är en riktig klippa.
Jonathan är nämligen sjuk igen. Så gott som hela natten har han hostat och kräkts om vartannat. Stackars min skrutt som inte alls mår bra. Han har även feber och är genomförkyld.
Från 8 i morse har vi försökt att komma fram till vårdcentralen här i Strängnäs, men det var ju lönlöst. När vi väl fick prata med någon där, då var klockan 13.45 så fick vi till svar: det är fullt här så ni får vända er till jourmottagningen i Eskilstuna som öppnar klockan 17. Det kan inte vara sant? Fullt på en vårdcentral. Helt otroligt. Nu var Jonathan i sämre skick än tidigare på dagen. Väldigt tungandad, slö och var inte alls med så jag ringer till sjukvårdsrådgivningen där dom säger åt mig att jag ska kontakta barnmottagningen på Mälarsjukhuset. Sagt och gjort så ringer jag dit och dom ska ringa upp mig 14.30. 14.40 ringer dom. Jag förklarar läget och dom ställer frågan: tycker du att vi ska skicka en ambulans??. Dom tror kanske att det är väldigt illa för jag har sagt att han blir slöare och slöare.
Det slutar i allafall med att vi tar bilen in och när vi väll är framme på sjukhuset har våran lilla skrutt fått en del av sin energi tillbaka. Den friska luften gjorde nog sitt till.
Summan av kardemumman: det tog ca 7,5 timme från det att vi ringde det 1:a samtalet tills det att Jonathan fick träffa en läkare. Och då hade han hunnit med att vara lite vissen, väldigt passiv och tungandad till att ha fått tillbaka sin energi.
Ska det vara så? Trodde att barn hade högre prio än så. Speciellt med tanke på hur hans tillstånd varit under dagen.
Läkaren trodde Jonathan hade en virusinfektion och en föraning till falsk krupp så nu går han på Bricanyl 3 ggr/dagligen.
:0)

Snapsvisa.

På kräftskivan igår sjöng vi nog världens längsta snapsvisa. Den är riktigt klämkäck och det blir sån härlig stämning när alla tar ton och sjunger för full hals.

Södertäljevisan

Var kringlorna bakas det vet ju var och en!
Hmmmm, hmmmmm.
Dom bakas ej i Smögen, ej heller uti Flen.
Hmmmm, hmmmmm.
Det talas om Nordens Venedig och Oskarshamn, man glömmer lätt vårt största
namn, namn, namn, namn.

refr. Min far bor i Södertälje, min mor bor i Södertälje, min bror bor i Södertälje och där bor jag själv.
Dom flesta i Södertälje är födda i Södertälje, en del har väll flyttat in där, en del därifrån.
En del for iväg till Tärna, en del till Katrineholm. En tre, fyra for till Särna, men dom vände om.
Dom bor nu i Södertälje, har fru uti Södertälje, får barn uti Södertälje i Södertälje.

Som jungman jag seglat på jordklotets alla hav.
Hmmmm, hmmmm.
På skepp som har strandat, på skepp som har gått i kvav.
Hmmmm, hmmmm.
Jag sett alla städer från Rio till Askersund, men enda stad ger mig inte en blund.

refr. Min far bor i Södertälje, min mor bor i Södertälje, min bror bor i Södertälje och där bor jag själv.
Dom flesta i Södertälje är födda i Södertälje, en del har väll flyttat in där, en del därifrån.
En del for iväg till Tärna, en del till Katrineholm. En tre, fyra for till Särna, men dom vände om.
Dom bor nu i Södertälje, har fru uti Södertälje, får barn uti Södertälje i Södertälje.


:0)


Kräftskiva.

Igår var vi på kräftskiva hos min faster och farbror i Nykvarn. Det var goda kräftor, trevligt folk och gott att dricka. Vi åt, sjöng, kollade på gamla filmer från det att vi var små och byggde partytält. Kvällen var hur lyckad som, helst. Tack för en kanonskoj kräftskiva. Tack även fam. Hagenborg för att ni passade lilla sjuka Jonathan.
 Kidzen ligger på grusgången och fotar sig själva.
 Hela gänget.

 "Fjortispose".
 Kräftor e gott.
                 
:0)

Pinsamt läge

 Gå in på www.youtube.com och sök på Dutch TV presenter wont stop laughing . Man får sig ett gott skratt även om man inte förstår vad dom säger. Jag tror det är Holländska dom pratar så snälla Camilla du kan väll översätta den?
:0)

Hjälp!

Nått fruktansvärt håller på att hända (tror jag). Vare sig jag vill det eller ej, men jag ska försöka förhindra det med alla (nästan) medel och knep som bara existerar. Det kan inte vara sant, eller jo det är nog tyvär så även om jag inte vill. Varför, varför ska detta hända här och nu?? Jag vägrar att inse att det kan bli långvarigt om jag har otur. Förhoppningsvis är det bara nått tillfälligt eller övergående. Vilken katastrof.... Jonathan håller på att byta ut nappen mot TUMMEN!
:0)

No more blonde

Jag har gjort nått riktigt vågat idag. Jag har tonat håret brunt. Tänkte att det vore kul att förnya sig lite och då gick jag lös på mitt blonda hår. Jag tror att jag är nöjd, men jag kan inte riktigt avgöra det förräns håret har torkat. Har funderingar på att lägga i en omgång till med toning imorgon igen. Misstänker att det inte tog riktigt som det ska på det blonda partierna.
:0)


Har någon sett min motivation?

Vad gör man när man har massor att plugga till en tenta, men inte har motivationen? Just nu känns det som om jag bara vill kunna allt till tentan nästa vecka så att jag kan göra annat än att plugga. Jag tycker att ämnet är superskoj, men jag har inte riktigt lusten att ta mig i kragen och grotta in mig i det kognitiva just nu. Hoppas att jag snart kommer på bättre tankar. Hmmm!
Ja, ja nu ska jag iallafall mecka lite potatisgratäng som vi ska äta ikväll så får vi se om det kan få mig att komma på andra tankar.
:0)

Ljuvliga morgon

Gomorgon, gomorgon!
Vad skönt det ät att vara själv hemma ibland. Jonathan är hos dagmamman, Philip är i skolan och Henke jobbar så här sitter jag helt ensam och allena framför min laptop och njuter av tystnaden. Ska nog slänga på en kopp kaffe åt mig innan jag oxå ska sticka iväg. Ska in till skolan och plugga med en kurskamrat, men idag behöver jag bara åka till Eskilstuna och det känns skönt. Sen ska jag luncha med Angelica vid 12.  
 Den här boken på 531 sidor är det som jag ska plugga idag och har att lära mig tills den 19/9 då jag har tenta. Det är inte lätt, men det ska gå.
:0)

Världkändisar

Det är inte alla som har världskändisar i familjen, men det har jag. :o) Gå in på www.youtube.com  och sök på Jonathan 1 år så får ni se. Så sött, så sött!
:0)

Yes, yes, yes!

Tjolahopp, tjolahej!
Idag har jag varit i skolan fram till klockan 12 sen mötte jag Henke i Eskilstuna där vi gick och käkade lunch. Efter det åkte vi till Elgiganten och köpte en så fin laptop till mig. Tack älskling!
:0)

Hemmamatch

Igår hade Philip hemmamatch på Larslunda så vi spenderade hela förmiddagen där. Dom spelade två matcher varav en vinst och en förlust, men dom kämpade tappert i båda matcherna.
 Tre glada killar (trots alla mygg).
 Philip ställer upp för hörna.
 Nr 12 är Philip.
 Philip fick äran att tacka motståndarlaget.
Och jag fick äran att tvätta alla svettiga matchtröjor.
:0)

Miss me?

Jag vet att jag har varit lite dålig på att blogga, men jag har inte haft ork eller lust till det på att par dagar.
Så vad har hänt sen sist? Jo, jag har pluggat en hel del, lunchat med Angelica på stan, ätit god middag och damsugit hemma hos fam. Hagenborg, varit på föräldramöte, shopat en fin liten present till min goa faster, har även shopat present till Nellie som fyllde år i går och Emil som fyller år idag, pratat med Steffie i telefon, jag och Henke har varit på fest hos en kompis till Henke, Jonathan har sovit hos faster Lotta, Philip har tagit skolkort och nu sitter vi och väntar på att Jonathan ska vakna för att vi ska på kalas hos fam. Hagenborg och gratta Emil. GRATTIS killen på din 5-års dag.
:0)


RSS 2.0